Extacy Nedir? ve Bırakma Süreci

Extacy uyarıcı etkisi olan ve amfetamin maddesi, eroin ve kokain yapımının artıklarından yapılan maddedir.

Halk dilinde şeker, pıt, düğme yada clup ışığı diye adlandırılan alındıktan 15 veya 30dk. sonra etksini göstermeye başlar.Çenede kasılma göz bebeklerinde büyüme, yoğun duygu alışverişi sağlar.Buda beynin üst bölümünde bulunan serotonin hormonunu(mutluluk hormonu) yoğun birşekilde tüketime geçirir.

Bütün vücuda yayılması sonucu oluşur.Etkisi yaklaşık 4 veya 5 saat sürer etkisinin yitirdikten sonra yüz metre yükseklikten aniden beton bir zemine çakılmış hissi verir bunada düşüş denir.Bu düşüşün etkisi yaklaşık 3 veya 4 saat sürer algılarınız kapanır sersem gibi hissedersiniz ve ateşiniz yükselir.

Biranda dünyanın en mutlu insanı iken en berbat ve sıkıntılı insanı olursunuz.Bir kaç deneyimlemeden sonra bağımlılık yapar iştahınızı kapatır hiçbirşey yiyemeyecek duruma getirir geceleri uyuyamaz sürekli agresif ve öfkeli olup en sevdiğiniz insanı bile gözünüzü kırpmadan kırıp üzebilirsiniz.Fazla bir doz alımından sonra göz kaymaları olmayan bir takım şeyleri görmek(Halüsinasyon), göz ilüsyonları ve aşırı korku duyumları yaşanır.Aşırı bir şekilde kilo kaybı ve zihinsel sorunlar yaşatır.

Onsuz birdaha mutlu olamayacağınızı sanarsınız ve herşeyden bıkkınlık duyup hiç birşeyden zevk almayıp mutlu olamazsınız.Bazen insan olduğunuzu bile unutup kafanızda anlamsız hikayeler kurarsınız alınan tek bir Extacy normal şartlarda bile vücuttan atılma süresi tamı tamına 6 aydır.