Metamfetamin Nedir? ve Bırakma Süreci

Metamfetamin halk arasında kristal, taş, crack, pipe ve fakir kokaini diye tabir edilir.Japon kimyagerler tarafından sentezlenen amfetamin türevi bir uyarıcı çeşitidir. Eroinden 10 kat daha fazla etkisi vardır.Üretimi çok kolay olduğundan dolayı Dünya'nın en tehlikeli uyarıcı maddesidir.

Birkez alındığında 6-24 saat süren etkisi vardır ve kullanıcıları her yarım saatte bir etkisini dahada arttırmak için sürekli içerler buna rush denir. Sürekli kullanımda meth ağzı denilen çürük ve dökülmüş dişler bulunur.Kemik erimesine yol açan bu madde ülkemizde git gide yayılarak çok büyük bir tehdite yol açmaktadır.

Etkileri;uykusuzluk, iştahsızlık, aşırı kilo kaybı, agresif davranışlar, paranoya, depresyon, takıntı, geçmişe dayalı flash backler, ani halüsinasyonlar, sürekli kötü birşey olacakmış hissi, aşırı şekilde korku hissi, bir daha mutlu olamayacağım düşüncesi, olmayan şeylerden bahsetmek, unutkanlık, kısa süreli hafıza kaybı, zaman ve mekan kayması yaşamaktır. Şizofrene yol açan bu madde Amerika'da şeytanın uyuşturucusu olarak adlandırır.

Ülkemizde içine at morfini, kokain vb. maddeler karıştırılarak gençlerimize bir kereden birşey olmaz diğer maddelere göre daha ucuz, kokusu olmadığından heryerde kolayca içebilirsin diyilerek sunulur. Tek kullanımda bağımlılık yapan bu madde vücudun bir haftalık mutluluk salgılama hormonunu birgünde salgılatır ve kullanıcı bu maddeyi içmeden mutlu olamaz ve sonu intihardır. İnsan vücudu bu maddeyi on sene atamaz bu yüzden kronik bağımlılık yaratır.

Metamfetamin bağımlılığı uzun kullanımdan sonra vücutta tolerans dediğimiz etkiyi arttırarak etkisini anlayamayıp sadece insan olabilmek, ağrılarınızı dindirebilmek, uyumak, sadece bir süre sonra uyanmak için kullanılıp bırakmak istediğinizde hayatınızın dönüm noktası olur, ya tüm zararlı maddeleri bırakmak zorunda kalırsınız yada sürünerek ölmek zorunda kalırsınız. Bağımlıları bu maddeye esir oldukları için ve kendilerini avutabilmek için bu maddeden kurtuluş olmadığını söylerler.

Narconon ilaçsız bırakma programı ile bu maddeyi bırakmanız mümkündür.